Ashaway

Filters
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina

Ashaway is opgericht in 1824 door Captain Lester Crandall en begon met de handel in vislijnen. Daarnaast heeft hij toen ook verschillende soorten lijnmachine bedacht en ontwikkeld.

Een foto van het bedrijf Ashaway Line & Twine Mfg. Co.

In 1939 bracht Ashaway onder de naam van DuPont het eerste commerciële nylonproduct op de markt, namelijk een vislijn. Toen begon de zoektocht naar een geschikt doel voor dit nieuwe materiaal. Een tiental jaar later begon Ashaway met het maken van snaren voor rackets in de fabrieken van Rhode Island. In de jaren erna bleef Ashaway innoveren en zijn onder andere de nieuwe materialen Dacron en Kevlar ontwikkeld. In 2009 zijn de, nu nog steeds zeer bekende, Zymax badminton snaren geïntroduceerd met de revolutionaire ZyWeave core technologie. Toentertijd was de Zymax 62 dé dunste badmintonsnaar die ooit was gemaakt.

De doorsnede van een Zymax snaar

Twee jaar later werd ook de eerste squash snaar op de markt gebracht. Tegenwoordig is Ashaway ook bezig met de ontwikkeling en verkoop van hybride snaren en is er een zeer ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige snaren. Er zijn wereldwijd diverse distributeurs die het merk Ashaway verkopen en ook veel professionele spelers maken met veel plezier gebruik van Ashaway snaren.

Ashaway Coils Snaren: Coils van 200 meter. Ashaway heeft een compleet assortiment van snaren. Van dikkere en wat duurzamere snaren tot dunnere, meer powervolle snaren. Voor iedere speler is er een geschikte snaar.

Ashaway Sets Snaren: Setjes van 10 meter. Ashaway heeft een compleet assortiment van snaren. Van dikkere en wat duurzamere snaren tot dunnere, meer powervolle snaren. Voor iedere speler is er een geschikte snaar.