Babolat

Babolat Badminton Webshop

Babolat Badminton RacketBabolat Badminton TasBabolat Badminton SchoenBabolat Badminton Grip

Dit is de Babolat webshop van Badmintonplanet. Babolat is een Frans badmintonmerk met een mooi assortiment van badmintonrackets, badmintonschoenen, badmintontassen, badmintonkleding en badmintonshuttles. Hier kunt u alle informatie vinden over deze producten, maar ook een korte introductie over het merk.

Badmintonrackets

Babolat Racket Selector

Babolat rackets zijn ontworpen voor alle doelgroepen, van beginnende jeugdspelers tot ervaren, competitieve spelers. Omdat elke stijl een ander soort racket nodig heeft, heeft  Babolat een breed assortiment aan rackets ontwikkeld. We hebben goedkopere rackets gemaakt van aluminium, maar ook duurdere, high-end rackets. Ook voor de jongste jeugd zijn speciale kortere rackets beschikbaar. Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen, kunt u kijken op de racket selector (zie afbeelding) welk racket het meest geschikt is voor u. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen club (recreatieve speler), intensive (gevorderde speler) en performance (competitiespelers). Tevens is er verschil gemaakt tussen aanvallend spel, verdedigend spel en allround spel. Tot slot kunt u kiezen of u graag een racket met flexibelere steel (+/++) of met stijvere steel (-/--) wenst. Als u bijvoorbeeld een competitiespeler bent met allround spel en graag een iets flexibeler racket wenst, dan kunt u in dit geval het beste kijken voor de Babolat X-Feel Essential.

Babolat heeft vijf verschillende series, namelijk Prime, I-pulse, X-feel Origin, Satelite en X-feel. De Prime rackets zijn voornamelijk gericht op beginnende spelers, de I-pulse rackets op recreatieve spelers, de X-feel Origin rackets op gevorderde spelers, de Satelite rackets en de X-feel rackets op wedstrijdspelers. De meeste vrouwelijke topspelers kiezen voor de Satelite rackets, omdat deze wat beweeglijker en sneller zijn. Er zijn ook een aantal extra lichte rackets leverbaar, namelijk de Satelite Gravity rackets. Deze rackets bieden nog meer racket snelheid, waardoor u nog sneller kunt reageren. De meeste mannelijk topspelers kiezen juist voor de X-feel rackets, omdat deze rackets maximale power en controle bieden.

Voor de kinderen zijn er ook leuke bladhoezen beschikbaar. Kijk hier eens naar.

Badmintonschoenen

Babolat heeft ook diverse badmintonschoenen. Met hun functionele technologie probeert Babolat schoenen te maken die perfect bij iedereen passen. Ze richten zich op comfort, stabiliteit en flexibiliteit. Al sinds het begin werkt Babolat samen met Michelin om de schoenen te voorzien van de beste demping. Alle schoenen van Babolat hebben deze demping. Tevens hebben alle schoenen een flexibele bovenkant, waardoor de schoen soepeler is. Er zijn drie soorten schoenen in het assortiment, namelijk de Shadow Team, de Shadow Spirit en de Shadow Tour. Al deze modellen zijn beschikbaar voor zowel heren als dames.

Babolat Backracq

De Babolat Shadow Team is het goedkoopste model. Deze schoenen zijn vooral gericht op de beginnende of recreatieve speler en bieden voldoende grip voor explosieve bewegingen en snelle stops op de badmintonbaan.

De Babolat Shadow Spirit is vooral bedoeld voor de ervaren spelers. Deze schoenen zijn iets luxer dan de Shadow Team, omdat de inlegzool is gevormd waardoor de schoenen comfortabeler zijn.

De Babolat Shadow Tour is het beste model van Babolat. Deze schoenen hebben extra demping bij de hak en bieden nog wat meer steun en stabiliteit. Deze schoenen zijn perfect voor wedstrijdspelers.

Badmintontassen

Bent u op zoek naar de perfecte tas om uw badminton uitrusting in op te bergen? In het assortiment van Babolat zitten een heleboel verschillende soorten tassen. Er zijn kleine rugzakken voor kinderen, maar ook grotere rugzakken voor volwassen spelers. Babolat is erg innovatief met de tassen qua design. Zo zijn er duffle bags. Deze bijzondere tassen worden gecategoriseerd als 1-vaks tassen, maar u kunt dit vak zelf inrichten met tussenstukken en klittenband. De Backracq (zie afbeelding) en Sling Bag zijn twee andere bijzondere tassen, die allebei op de rug kunnen worden gedragen. Tot slot biedt Babolat ook diverse racket holders aan, dit zijn tassen met de 'normale, originele vorm'. Deze racket holders zijn beschikbaar in diverse groottes, namelijk voor 3-rackets, 6-rackets, 9-rackets en 12-rackets. U heeft dus zeer veel keus.

Babolat Apparel sizes

Badmintonkleding

Met de sportkleding van Babolat zie je er geweldig uit en voel je je geweldig. Babolat combineert functionaliteit en stijl door comfortabele materialen te gebruiken. De kleding wordt voor zowel kinderen als volwassenen gemaakt. Om de keuze voor de maat wat gemakkelijker te maken, hebben wij een maattabel voor de kleding toegevoegd.

Bent u geïnteresseerd om Babolat kleding te gebruiken voor clubkleding? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Badmintonshuttles

Babolat heeft zowel veren shuttles als nylon shuttles in het assortiment. De nylon shuttles zijn vooral gericht op duurzaamheid, terwijl de veren shuttles een betere vlucht hebben en meer speelcomfort bieden. Wilt u graag met Babolat shuttles gaan spelen bij de club? Neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Geschiedenis van Babolat

De firma Babolat & Monnier, gevestigd in Lyon, begon in 1875 met de verkoop van badmintonsnaren. Een jaar later verkochten ze hun eerste tennissnaren. Hiermee zijn zij het eerste bedrijf dat zich specialiseert in racketsporten.

Monsieur Pierre Babolat

Mensen wilden dunnere snaren en meer spanning. Dit zorgde ervoor dat Babolat in 1925 de VS-Snaar creëerde, die dunner en sterker zijn. Meer dan 100 grand slams zijn gewonnen door mensen die deze snaar gebruiken.

Dankzij de populariteit van Tennis in de jaren 50, creëerde Babolat een internationaal distributienetwerk voor hun producten. Op deze manier kreeg Babolat al snel wereldwijde bekendheid. Om de speler tevreden te stellen, blijft Babolat innoveren om de speler betere en toegankelijke producten te kunnen bieden. Bijvoorbeeld de Elascord, de eerste synthetische snaar van het bedrijf. Hiermee boden zij een betaalbare snaar met goede kwaliteit.

In de jaren zestig breidden ze hun assortiment uit door hun eerste lijn tennisrackets te maken en in 1995 brachten ze hun eerste badmintonracket op de markt. In 2003 startte Babolat een samenwerking met het merk Michelin. Ze gebruikten hun expertise in rubber en contact met de grond om hun eerste schoenenlijn te maken. Babolat begon ook met kleding verkopen. Op dit moment bieden ze complete uitrusting voor badminton-, tennis- en padelspelers.

Babolat streeft ernaar de beste te zijn in wat ze doen. Dit doen ze door naar spelers te luisteren, verbeteringen aan te brengen en te focussen op de beste kwaliteit. Het is belangrijk om de grenzen te verleggen. Deze nieuwsgierigheid helpt hen hun producten te verbeteren en aan de top te blijven.

Babolat werkt vaak samen met verschillende bedrijven om goede producten te ontwikkelen. Ze hebben bijvoorbeeld een samenwerking met Michelin om de beste schoenen te maken, of ze werkten samen met de lucht- en ruimtevaartindustrie om de aerodynamica van hun racket frames te verbeteren.

Omdat Babolat sinds de eerste dag met deze sporten verbonden is, hebben ze veel expertise opgebouwd in het maken van badminton- en tennisproducten. Babolat gebruikt observaties van spelers en communicatie met mensen als leidraad om verbeterde producten te creëren. Daarom bouwden ze een wereldwijd netwerk op met clubs, toernooien, spelers en coaches.

Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 113

per pagina
 1. Babolat Core Club Jacket Heren Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 24,95
  Incl. BTW
 2. Babolat Core Club Jacket Jeugd Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 19,95
  Incl. BTW
 3. Babolat Core Club Polo Heren Aster Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 19,95
  Incl. BTW
 4. Babolat Core Flag Club Tee Dames Navy Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 14,95
  Incl. BTW
 5. Babolat Core Flag Club Tee Heren Estate Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 14,95
  Incl. BTW
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 113

per pagina