Yonex

Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 431

per pagina
 1. Yonex Hi Soft Grip AC420EX
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 3,50
  Incl. BTW
 2. Yonex Sok 9036
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 5,00
  Incl. BTW
 3. Yonex Sok 9036 Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 5,00
  Incl. BTW
 4. Yonex Sok 9036 Lila
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 5,00
  Incl. BTW
 5. Yonex Sok SS9052 Lila
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 5,00
  Incl. BTW
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 431

per pagina

In 1946 creëerde een man genaamd Minoru Yoneyama een bedrijf met de naam Yoneyama Company. Zijn bedrijf produceerde houten drijvers voor visnetten. Het bedrijf domineerde in de hout-industrie met hoge kwaliteit drijvers. De zaken gingen goed, totdat nieuwe technologieën Yoneyama op de zijlijn zette. Die dag zwoer Yoneyama te streven naar constante innovatie in de toekomst.

Een foto van de productie van houten badmintonrackets

Yoneyama geloofde dat ''de moeilijkste situaties de grootste kansen creëren''. Met hun expertise in houtbewerking begon de Yoneyama Company in 1957 met het maken van houten badmintonrackets voor een bedrijf genaamd Sanbata-rackets, maar de moeilijkste situaties moesten nog komen.

De jaren zestig begonnen ruw, Sanbata-rackets raakte bankroet en de hoofdfabriek van Yoneyama was afgebrand. Yoneyama Company, dat nu Yoneyama Sports Company heette, herbouwde zijn fabriek in slechts 3 dagen en begonnen rackets te produceren onder het merk Yoneyama Sports. In 1963 breidden ze hun bedrijf uit naar de Verenigde Staten en Europa en in 1965 begonnen ze met het produceren van badmintonshuttles. Tegenwoordig is Yonex de officiële toernooishuttle van zowel de Badminton World Federation Major Events als de Olympische Spelen.

Yoneyama's zoektocht naar innovatie wierp zijn vruchten af toen ze in 1968 het eerste aluminium racket van Japan creëerden door 's werelds eerste "T-joint" uit te vinden. In 1978 lanceerden ze het eerste racket van minder dan 100 gram als onderdeel van de carbonex-serie.

Yoneyama breidde zich uit naar de tenniswereld en creëerde het T-7000-racket in 1969. Dit racket werd enorm populair en Yoneyama bleef dit ontwerp verbeteren met een stabielere shaft in 1970 en de isometrische vorm in 1980. Deze vorm wordt tegenwoordig enorm veel gebruikt op zowel tennis- als badmintonrackets.

Een foto van badmintonspeler Rudy Hartono

Yoneyama betrad de professionele scene met enkele badminton- en tennislegendes zoals Rudy Hartono, Tony Roche, Billie Jean King en Martina Navratilova die speelden tegen Yoneyama. Gedurende deze tijd heeft Yoneyama zijn bedrijf omgedoopt tot Yonex om de uitspraak gemakkelijker te maken.

Yonex stopte niet bij badminton en tennis. Ze creëerden hun eerste ADX 200 golfclub in 1989 en begonnen in 1995 met de productie van snowboards. Tegenwoordig produceren ze zelfs sportfietsen en windturbinebladen.

Tot op de dag van vandaag is Yonex blijven bloeien in de sportindustrie met hun geavanceerde technologie en tijdloos Japans vakmanschap. Met het oog op de toekomst lanceerde Yonex het Legends ‘’Vision-initiatief’’ met als doe de jeugd van vandaag te inspireren. Samen met legendes als Lin Dan en Lee Chong Wei toeren ze de wereld rond om de deelname aan badminton te vergroten.

De filosofie van Yonex is "Bijdragen aan de wereld door middel van innovatieve technologie en producten van de hoogste kwaliteit". Door de jaren heen daagt yonex zichzelf uit om producten te ontwikkelen die de verwachtingen van de klant overtreffen. Dit bereiken ze door in contact te blijven met hun consumenten, dit is hun zogenaamde ‘’hands-on aanpak’’.

Yonex heeft een zeer breed assortiment aan producten, dat uiteraard hier bij Badmintonplanet verkrijgbaar is. Hier zijn een paar voorbeelden:

Yonex Badmintonrackets: door gebruik te maken van zeer innovatieve technologie heeft Yonex een kwalitatief hoogstaand racket dat bij ieder van ons past. De bekendste is de Astrox-serie, een lijn van stijve, head-heavy rackets, maar Yonex heeft veel variatie. Veel topspelers spelen met Yonex-rackets.

Yonex Badmintonkleding: Yonex heeft veel flitsende, aansprekende teamkleding, maar ook iets meer subtiel gekleurde kleding. De gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit en bieden de speler veel comfort. Je kunt er net zo uitzien als je favoriete professional!

Yonex Badmintonschoenen: Yonex biedt niet alleen geweldige schoenen voor de beste spelers, maar ook goedkopere voor de beginnende speler. Deze schoenen maken gebruik van de power cushion technologie om schokken op te vangen.

Yonex Badmintonshuttles: Yonex is een van de meest populaire opties voor shuttles. De mavis 300 is de meest populaire nylon shuttle en de Aerosensa-serie wordt veel gebruikt door spelers die de voorkeur geven aan veren shuttles.

Yonex Badmintontassen: Er is een Yonex-tas die perfect bij je past, in de maat die je wilt en in de kleur die je wilt. Er zit veel variatie in het assortiment van Yonex.